Η Microsoft επενδύει στην Ελλάδα

Η Microsoft επενδύει στην Ελλάδα

Μέσω… Αρχαίας Ολυμπίας.

Προ μηνών, τον Ιανουάριο στο ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο πρόεδρος της Microsoft είχε συναντήσει πάνω από 40 πρωθυπουργούς και αρχηγούς κρατών.

Ανάμεσά τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τότε, ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Μπραντ Σμιθ είχε συζητηθεί η πιθανότητα συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού, της τεχνολογίας και των ψηφιακών δυνατοτήτων. Και φαίνεται ότι δεν έμειναν απλά… στα λόγια οι δύο άνδρες.

Ένα μήνα μετά, στα τέλη Φεβρουαρίου ο ισχυρός ανήρ της Microsoft ταξίδεψε στην Ελλάδα και επισκέφτηκε την Αρχαία Ολυμπία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του κατέθεσε την ιδέα μιας «εικονικής εμπειρίας» της αρχαίας Ολυμπίας ώστε να γίνει ακόμη πιο παγκόσμιο trend: να μπορείς να… επισκεφτείς την περιοχής μέσω internet, με 3D θέαση παραστάσεων των μνημείων, όπως αυτά εκτιμάται, με βάση τα στοιχεία της επιστημονικής έρευνας, ότι υφίσταντο στην αρχαιότητα!

Ο κορωνοϊός φάνηκε να χαλάει τα σχέδια καθώς το project επρόκειτο να ξεκινήσει με την αφή της Ολυμπιακής φλόγας και να λανσαριστεί επίσημα κατά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο, οι οποίοι αναβλήθηκαν. Πλην όμως η «πολιτιστική χορηγία», ως… βαπτίστηκε επισήμως, της Microsoft έχει εγκριθεί και την «τρέχει» CEO της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος.

Ο Μητσοτάκης είχε προτείνει τότε και τη δημιουργία ενός Data Center με πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα, μιας και η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της μετάβασης σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών. Συνεπώς, ενδέχεται οι δύο πλευρές να συνεργαστούν ποικιλοτρόπως…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.