Ανέλαβε όλα τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, αλλά όχι την ΕΡΑ Σπορ

Ανέλαβε όλα τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, αλλά όχι την ΕΡΑ Σπορ

Μια… περίεργη θέση.

Τα… ηνία στον Φώτη Απέργη που από σήμερα ανέλαβε και επίσημα «προϊστάμενος της διεύθυνσης ραδιοφωνικών σταθμών της γενικής διεύθυνσης προγράμματος της ΕΡΤ» (σ.σ. ναι, τόσο μεγάλο τίτλο θα έχει). απόφαση για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του Απέργη δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια και αναλαμβάνει μια νέα θέση. Με περίεργες «εξουσίες».

Διότι η διεύθυνση ραδιοφωνίας ασχολείται με τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΑ (Δεύτερο, Τρίτο Πρόγραμμα και Kosmos FM) και με τις μουσικές ή πολιτιστικές εκπομπές των ενημερωτικών ραδιοφώνων της ΕΡΤ (Πρώτο Πρόγραμμα και ΕΡΑ Σπορ).

Μα, έβαλαν προϊστάμενο ραδιοφώνων και δεν θα είναι προϊστάμενος σε Πρώτο Πρόγραμμα και ΕΡΑ Σπορ; Ειδικά στο δεύτερο; Κι όμως. διότι στις αρμοδιότητες της εν λόγω διεύθυνσης περιλαμβάνονται (ως αναφέρει η απόφαση) «η παραγωγή και εκμετάλλευση προγραμμάτων ηχητικού περιεχομένου και ειδικότερα ενημερωτικών, μουσικών, ψυχαγωγικών και επιμορφωτικών, για όλα τα ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΑ, εξαιρουμένων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών προγραμμάτων».

Δηλαδή, στην ΕΡΑ Σπορ, τις μουσικές και πολιτικές εκπομπές. Και μόνο. Ο καιρός περνάει και απάντηση, από την ΕΡΤ, επισήμως, δεν δίδεται: με ποια λογική η ΕΡΑ Σπορ, οι αθλητικοί συντάκτες της ΕΡΤ και συνολικά ο αθλητικός τομέας του φορέα υπάγονται πλέον στο πρόγραμμα και όχι στη διεύθυνση ενημέρωσης, ως ίσχυε;

Αρα, για την ΕΡΑ Σπορ αποφασίζουν πλέον ο νέος γενικός διευθυντής Προγράμματος της ΕΡΤ (και μέχρι πρότινος… διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών), Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου, σε μια θέση που δεν υπήρχε στο Ραδιομέγαρο από το 2018. Και ο Φώτης Καφαράκης, που ανέλαβε διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, είχε πάντως το γενικό κουμάντο εδώ κι ένα χρόνο…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.