Ο κορωνοϊός αύξησε την αξιοπιστία του ραδιοφώνου

Ο κορωνοϊός αύξησε την αξιοπιστία του ραδιοφώνου

Τα στοιχεία σε πολλές περιπτώσεις είναι εντυπωσιακά.

Ο κορωνοϊός άλλαξε όχι μόνο τις καθημερινές συνήθεις των πολιτών αλλά και την σχέση του με παραδοσιακά ΜΜΕ. Όπως μαρτυρά έρευνα της ΑΕΜΑΡ σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το ραδιόφωνο βγαίνει πολλαπλά κερδισμένο.

Η Αστική Εταιρεία Μέτρησης Ακροαματικότητας Ραδιοφωνικών Σταθμών αξιολόγησε την εικόνα του ραδιοφώνου και την σχέση του με το κοινό της Αττικής. Τα στοιχεία της έρευνα που διενεργήθηκε από τις 2 μέχρι τις 13 Απριλίου είναι συντριπτικά με το ραδιόφωνο να είναι στις κορυφαίες επιλογές.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 84,2% θεωρεί ότι το ραδιόφωνο είναι το πιο φιλικό μέσο. Το ποσοστό αυξάνεται (86,5%) στην κατηγορία των γυναικών. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων συγκεκριμένα το 75,6% θεωρεί ότι το ραδιόφωνο είναι ένα αξιόπιστο μέσο και το εμπιστεύεται για την ενημέρωσή του. Σε αυτή την ερώτηση το ποσοστό αυξάνεται και πάλι (78%) στις γυναίκες.

To 96,2% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι το ραδιόφωνο τους χαλαρώνει και τους φτιάχνει τη διάθεση. Η απάντησή τους ήταν ανεξάρτητη του αν το άκουσαν την προηγούμενη μέρα και αυτό ισχύει για όλες τις κατηγορίες φύλου, ηλικία και περιοχής. Ακόμη ένα μεγάλο ποσοστό (69,6%) δηλώνει ότι το ραδιόφωνο του κρατά συντροφιά ή δεν μπορεί χωρίς αυτό.

Πρέπει να πούμε ότι στην τελευταία μέτρηση της MRB για τις ακροαματικότητες τα μουσικά ραδιόφωνα ήταν αυτά που κυριαρχούσαν. Όμως τα στοιχεία ήταν πριν ξεσπάσει η κρίση του κορωνοϊού και σίγουρα τα δεδομένα θα έχουν αλλάξει και σε αυτό το πεδίο.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.