Συνέλευση εργαζομένων «Στο Κόκκινο»: «Ζητάμε την επιστροφή της Λουπάκη»

Συνέλευση εργαζομένων «Στο Κόκκινο»: «Ζητάμε την επιστροφή της Λουπάκη»

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κατέστησε σαφές ότι δεν είναι αποδεκτές ποινές για αναρτήσεις στα social media.

«Οι εργαζόμενοι/ες στον 105.5 Στο Κόκκινο δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχθούμε απολύσεις ή «απομακρύνσεις» εξαιτίας αναρτήσεων στα social media. Το τι γράφει ο καθένας / καθεμία στα κοινωνικά δίκτυα δεν μπορεί να ελέγχεται και να εγείρει ποινές ή απειλές για τη δουλειά του. Πολλώ δε μάλλον, όταν αναφερόμαστε σε μια ανάρτηση που διορθώθηκε όταν επισημάνθηκε ότι είναι ανακριβής» αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων Στο Κόκκινο που συνεδρίασε και ζητά την επιστροφή της Ευγενίας Λουπάκη στο πρόγραμμα του σταθμού.

«Θεωρούμε εξαιρετικά προβληματικό να επιτίθεται η διεύθυνση του σταθμού από τον αέρα σε εργαζόμενους/ες του σταθμού ονομαστικά, δίνοντας στη δημοσιότητα προσωπικά τους δεδομένα. Δεν δεχόμαστε την “υποχρεωτική άδεια” ως μέσο διευθέτησης ή “συμμόρφωσης” των εργαζομένων που για οποιονδήποτε λόγο ενόχλησαν την διοίκηση του σταθμού. Δεν νιώθουμε καθόλου ασφαλείς ότι τέτοιες στάσεις δεν πρόκειται να επαναληφθούν και στο μέλλον.

Ζητάμε την επιστροφή της συναδέλφισσας Ευγενίας Λουπάκη στο πρόγραμμα του σταθμού, στην ώρα της εκπομπής της και την αποκατάσταση της επαγγελματικής της αξιοπρέπειας».

Πάντως στη συνάντηση με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Γιάννη Ανδρουλιδάκη για το θέμα της απομάκρυνσης/απόλυσης της Ευγενίας Λουπάκη, ο διευθυντής του σταθμού Αδάμ Γιαννίκος επέμεινε ότι δεν πρόκειται περί απόλυσης διότι η δημοσιογράφος δεν ήταν εργαζόμενη αλλά προσέφερε εθελοντική εργασία και υποστήριξε ότι έκανε παραγοντισμό.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κατέστησε σαφές ότι δεν είναι αποδεκτές ποινές για αναρτήσεις στα social media, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για απολύσεις για τον ίδιο λόγο.

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.