Γκρίνια στο Ραδιομέγαρο για την κατάργηση της διεύθυνσης της ΕΡΑ

Γκρίνια στο Ραδιομέγαρο για την κατάργηση της διεύθυνσης της ΕΡΑ

«Πυρά» κατά Ζούλα και Γαμπρίτσου.

Μέρες 2013 λένε ότι ζουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και ειδικά όσοι εργάζονται στα ραδιόφωνα της ΕΡΑ, καθώς η διοίκηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάργηση της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας.

Μια απόφαση που κρίνεται από πολλούς, εργαζομένους αλλά και εργασιακά συνδικάτα ως «πρωτοφανής» καθώς είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, με εξαίρεση τις περιόδου των μορφωμάτων της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ, επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με το πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, η απόφαση δημιουργεί απορίες για τη σκοπιμότητά της, δεδομένου ότι τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ κάνουν μεγάλα νούμερα στις ακροαματικότητες, ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ χρεώνει στη διοίκηση της ΕΡΤ, τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Ζούλα και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Γαμπρίτσο, τη «σκόπιμη απαξίωση του κρατικού ραδιοφώνου».

Σύμφωνα με το σχέδιο, το Πρώτο και το Δεύτερο Πρόγραμμα, η «Φωνή της Ελλάδας», το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ που έστησε ο σπουδαίος Μάνος Χατζιδάκις και οι περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΑ εντάσσονται πλέον στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης.

Οι δε δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ και η ενημέρωση γύρω από τα σπορ, εντάσσονται στον ψυχαγωγικό τομέα της ΕΡΤ, με το νέο οργανόγραμμα…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.