Σωτήρης Τσαφούλιας | Κάνει σειρά τη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία στην Ελλάδα

Σωτήρης Τσαφούλιας | Κάνει σειρά τη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία στην Ελλάδα

Ο σκηνοθέτης του «Έτερος Εγώ» σε νέες περιπέτειες…

Τη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία που συνέβη στην Ελλάδα ετοιμάζει να κάνει σειρά ο Σωτήρης Τσαφούλιας, θέλοντας να περάσει για μία ακόμη φορά δυνατά κοινωνικά μηνύματα. Ο πετυχημένος σκηνοθέτης, μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Έτερος Εγώ», αποκάλυψε πως πρόκειται να φέρει στους τηλεοπτικούς δέκτες μια πραγματική ιστορία της δολοφονίας 15 ανθρώπων.

Έλαβε χώρα στα Κύθηρα το 1909 «και είναι μια ιστορία που δείχνει πώς εμείς οι άνθρωποι δημιουργούμε τα τέρατα και όταν αυτά τα τέρατα μας χτυπούν, αναρωτιόμαστε τι κάναμε εμείς οι καλοί άνθρωποι, ώστε να υποστούμε τέτοιο πράγμα, ενώ εμείς οι ίδιοι φτιάχναμε τα τέρατά μας», ανέφερε σχετικά.

Ήταν 24 Αυγούστου του 1909 όταν συνελήφθη ο Αντώνης Αρώνης – Λαγωνάρης για τις δολοφονίες 15 ανθρώπων στο χωριό Καλοκαιρινές Κυθήρων. Ο δολοφόνος ήταν πριν τη μαζική δολοφονία ένα απλός και καλοσυνάτος χωρικός, τσαγκάρης στο επάγγελμα, ο οποίος φέρεται να αναγκάστηκε να φύγει από τα Κύθηρα, ύστερα από πλεκτάνη που στήθηκε εναντίον του. Μετακόμισε εξαιτίας της πλεκτάνης στην Αθήνα, όπου πέρασε δύσκολα. Κάποιοι ομότεχνοί του, που τον φθονούσαν, τού έστησαν μία ακόμα παγίδα. Έριξαν στο σάκο του εργαλεία του αφεντικού του, τον κατηγόρησαν για κλοπή κι έτσι ο Λαγωνάρης κατέληξε να εκτίει μία σύντομη ποινή στις φυλακές. Όταν αποφυλακίστηκε βρήκε και πάλι δουλειά αλλά για άγνωστο λόγο την έχασε κι αυτήν.

Η απογοήτευση έγινε οργή κι η οργή έγινε πάθος για εκδίκηση. Ο Λαγωνάρης γύρισε πίσω στα Κύθηρα, για να εκδικηθεί και η μέρα της εκδίκησης ήταν η 23η Αυγούστου 1909. Ήθελε να εκδικηθεί τους κατοίκους του χωριού Πιτσινιάνικα, εκεί όπου ξεκίνησε να αλλάζει η ζωή του και να βρίσκεται σε μία δίχως τέλος κατηφόρα. Ωστόσο ξεκινώντας από το δικό του χωριό βρέθηκε στις Καλοκαιρινές, ένα άλλο χωριό οι κάτοικοι του οποίου ετοιμάζονταν για μία βάπτιση. Εκείνος χτύπησε τις καμπάνες, οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους κι εκείνος με ένα μαχαίρι χτυπούσε αδιακρίτως. Τα θύματα κατά την παράδοση ήταν 15 και αυτός που τον σταμάτησε ήταν ο παπάς του χωριού καταφέρνοντας να τον πυροβολήσει χωρίς να τον σκοτώσει…

Ο Λαγωνάρης συνελήφθη αφού πέρασε όλη τη νύχτα στην ταράτσα του σπιτιού του και βρήκε τον θάνατο αργότερα στις φυλακές του Ναυπλίου.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.