Στροφή στην ψυχαγωγία: Χολιγουντιανή «προεδρική» σειρά στο πρόγραμμα της ΕΡΤ

Παίζει τα ρέστα της η ΕΡΤ: Με αυτή τη σειρά ετοιμάζεται να κοντράρει τα ιδιωτικά κανάλια τη νέα σεζόν

Με την Ελένη Ράντου.

Ήταν κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνος του 20ού αιώνα. Η φωνητική τέχνη της και οι ιδιάζουσες υποκριτικές της ικανότητες επαινέθηκαν από πλήθος κριτικών, ενώ το οπερατικό κοινό τής χάρισε το προσωνύμιο La Divina («Η Θεϊκή»).

Το εξαιρετικά εκτενές ρεπερτόριο της Μαρίας Κάλλας περιελάμβανε μελοδράματα του Βάγκνερ, έργα της κλασικής όπερα σέρια, όπερες μπελ κάντο των Ντονιτσέτι, Μπελίνι και Ροσίνι και πιο σύγχρονα οπερατικά έργα των Βέρντι και Πουτσίνι.

Την περασμένη χρονιά συμπληρώθηκε ένας αιώνας από την γέννησή και η ΕΡΤ ετοιμάζει σειρά μυθοπλασίας για τη σεζόν 2024- 2025, η οποία εστιάζει σε μια χρονική περίοδο της Μαρίας Καλογεροπούλου – προτού «γίνει» Κάλλας.

Η σειρά με τίτλο «Η άγνωστη Μαρία» θα κοιτάξει, με τη σκηνοθετική ματιά της Όλγας Μαλέα τη ζωή της Μαρίας Κάλλας στα εφηβικά της χρόνια, όταν θωρακιζόταν με γνώση και εκπαίδευε το θείο χάρισμα της: τη φωνή της.
Η «Άγνωστη Μαρία» παρακολουθεί τη νεαρή πλην άσημη τότε Μαρία Κάλλας, ως υποψήφια για το Ωδείο Αθηνών, όπως την έζησε η δασκάλα μονωδίας, Μαρία Τριβέλλα του νεότερου Εθνικού Ωδείου, την οποία προσέγγισε η μητέρα της ζητώντας να αναλάβει τη νεαρή μαθήτρια κόρη της.

Η Τριβέλλα διέκρινε πρώτη ότι η νεαρή Μαρία δεν ήταν κοντράλτο, όπως αρχικώς της είχαν πει, αλλά μια δραματική υψίφωνος και στο στοιχείο αυτό επικέντρωσε την εκπαίδευση της μαθήτριας της, την επέκταση του φωνητικού εύρους της. Ήταν εκείνη που την χαρακτήρισε «πρότυπο μαθήτριας», «σπουδαίο ταλέντο».

Θέση μπροστά στις κάμερες για το κρίσιμο ρόλο της δασκάλας θα λάβει η Ελένη Ράντου ενώ αποτελεί ερώτημα ακόμη ποια θα υποδυθεί την Κάλλας, με πολλές υποψηφιότητες…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.