Ο φόβος άλλαξε τα σίριαλ: Η νέα πραγματικότητα στα τηλεοπτικά στούντιο

Ο φόβος άλλαξε τα σίριαλ: Η νέα πραγματικότητα στα τηλεοπτικά στούντιο

Ένας ηθοποιός εξομολογείται.

Τη νέα τηλεοπτική πραγματικότητα που βιώνουν οι ηθοποιοί κατά τη διάρκεια του νέου τρόπου που γίνονται τα γυρίσματα εξομολογήθηκε στη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου και το περιοδικό Enjoy ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης που φέτος κάνει μεγάλη επιτυχία ως παπάς στο χωριό Διαφάνι στις «Άγριες Μέλισσες».

Η επιστροφή στα γυρίσματα δεν ήταν κάτι εύκολο για κανέναν από τους ηθοποιούς, σε μία τόσο μεγάλη παραγωγή που προϋποθέτει σκηνές με πολλούς ηθοποιούς στο ίδιο πλατό.

Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει μόλις μία εβδομάδα και όλοι προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα και σαν άνθρωποι και σαν ηθοποιοί.

Πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα έγιναν τεστ για να δει η παραγωγή αν κάποιος είναι θετικός στον κορωνοϊό, αποκαλύπτει ο ηθοποιός ενώ ξεκινάει να διηγείται πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα:

«Tα πράγματα είναι δύσκολα. Βάφεσαι, γυρίζεις τη σκηνή, μετά βάζεις τη μάσκα και μετά, όταν πρέπει να μπεις ξανά για γύρισμα, θα μακιγιαριστείς και ύστερα θα φορέσεις άλλη μάσκα. Με την πολλή ζέστη που μας έτυχε την πρώτη εβδομάδα των γυρισμάτων, καθώς φορούσαμε χειμερινά ρούχα, ήταν εξαιρετικό κοκτέιλ δυσφορίας».

Ο τηλεοπτικός παπα-Γρηγόρης εξηγεί πόσο δύσκολο είναι να παίξουν οι ηθοποιοί όταν απέναντί τους δεν έχουν καν τους συναδέλφους τους για να ανταλλάξουν τα λόγια:

«Σε μια σκηνή εσωτερικού χώρου, που κανονικά θα έμπαιναν 10 άτομα για γύρισμα, μπαίνουμε πρώτα πέντε ηθοποιοί και λέμε τα λόγια μας σαν να είχαμε απέναντι μας τα άλλα πέντε. Τον ρόλο των πέντε ατόμων που δεν βλέπουμε, τα λόγια τους δηλαδή, τα λέει η βοηθός σκηνοθέτη».

Η ποιότητα των σειρών πλέον εξαρτάται από την ικανότητα ενός σκηνοθέτη να σταθεί και να παίξει ρόλους ακόμα και 5 ατόμων μέσα σε μία σκηνή χωρίς να φανεί η διαφορά στον τρόπο που παίζουν οι πραγματικοί ηθοποιοί.

Ο φόβος άλλαξε τα σίριαλ: Η νέα πραγματικότητα στα τηλεοπτικά στούντιο

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.