Κατερίνα Καινούργιου, αν δε θες να παίξει κάτι στην εκπομπή σου, δεν το μετατρέπεις σε δημόσιο θέαμα

Κατερίνα Καινούργιου, αν δε θες να παίξει κάτι στην εκπομπή σου, δεν το μετατρέπεις σε δημόσιο θέαμα

Μία φορά είναι ανθρώπινο λάθος, τρεις φορές είναι καλοπροβαρισμένη παράσταση

Συνήθως, σε μια εκπομπή, ο αρχισυντάκτης ή η αρχισυντάκτρια ενημερώνει εξ αρχής την παρουσιάστρια ή τον παρουσιαστή για οτιδήποτε υπάρχει στη σκαλέτα, για ό,τι πρόκειται να προβληθεί και παίρνει την έγκρισή τους. Κάποια θέματα μπορεί να μην της/του αρέσουν και να τα αφαιρέσει. Σε άλλα μπορεί να δώσει περισσότερο χρόνο.

Αφού συμφωνήσουμε πως ισχύουν αυτά, τότε η Κατερίνα Καινούργιου δεν κατηγορείται άδικα για θεατρινισμούς.

Στο «Super Κατερίνα» της Δευτέρας προβλήθηκαν φωτογραφίες από το κρεβάτι πάνω στο οποίο δολοφονήθηκε η Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά. Κι ενώ θα έπρεπε να κάνει κάποιος παρουσιαστής την κίνηση να εκφράσει την ενόχλησή του για το ότι προβάλλονται αλλού αυτές οι φωτογραφίες, όλοι συναίνεσαν και δεν αντέδρασαν. Τουλάχιστον δεν αντέδρασαν με τρόπο που θα έπρεπε.

Η Κατερίνα Καινούργιου θέλησε να πάρει θέση σε αυτό το ζήτημα και θεωρητικά θα ήταν προς τιμήν της που ζήτησε να διακοπεί η προβολή των φωτογραφιών. Όμως το γεγονός ότι το έκανε ενώ είχαν ήδη ξεκινήσει να αναφέρουν το ρεπορτάζ οι συνεργάτες της και πιο συγκεκριμένα η Χρύσλα Γεωργακοπούλου, έκανε μια μεγάλη μερίδα του κοινού να θεωρήσει πως επρόκειτο για μια καλοπροβαρισμένη πράξη παρά για κάτι το ειλικρινές.

Αυτό ενισχύθηκε ως άποψη κι από το ότι έπραξε το ίδιο στην υπόθεση Λιγνάδη στη σημερινή εκπομπή και το έκανε ξανά σήμερα με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου και την Ιωάννα Τούνη, κατόπιν των όσων είπαν οι δύο με δάκρυα στα μάτια τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχει καμία κακοπροαίρετη κριτική ή κάτι το κακόβουλο στα σχόλια που γράφονται. Είτε η παρουσιάστρια δε γνώριζε όντως τη σκαλέτα, κάτι που σίγουρα δεν είναι θετικό για εκείνη, είτε τη γνώριζε και θα έπρεπε εξ αρχής να θέσει βέτο.

Δείτε τα χαρακτηριστικά σχόλια στο Twitter:

 

Σίγουρα αξίζει να της δοθεί το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, γιατί στο παρελθόν δεν έχει δείξει στοιχεία υποκρισίας, αλλά θα πρέπει και η ίδια η Κατερίνα να καταλάβει ότι δικαίως της πρόσαψαν την κατηγορία του θεατρινισμού και του στημένου. Ιδίως όταν χρησιμοποιεί φράσεις του στυλ «ξέρω ότι έχει παίξει παντού, δε με νοιάζει που το έπαιξαν οι άλλοι».

Κάποια πράγματα ισχύουν περισσότερο όταν δεν τα λες, παρά όταν τα λες.

Δεν είναι κακό να θες να δείξεις τη διαφορά σου σε σχέση με τις άλλες εκπομπές. Δεν είναι κακό να παινευτείς για την ανωτερότητα σου. Ο τρόπος όμως έχει πάντοτε σημασία. Θα μπορούσε η Καινούργιου να μην προβάλλει καθόλου τις εικόνες από το κρεβάτι της Κάρολαϊν και να βγει να πει στην εκπομπή της «θεωρώ πολύ άσχημο αυτό που συμβαίνει, γι΄αυτό και δεν θα τις δείξουμε».

Το πιο τίμιο απ΄όλα θα ήταν αυτό. Δεν το έκανε όμως έτσι.

Και σε μια χρονιά που έχει ξεκινήσει με το κοινό να έχει ψιλογυρισμένη την πλάτη του στις ψυχαγωγικές εκπομπές, τέτοια περιστατικά περισσότερο το απωθούν, παρά το κερδίζουν.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.