Επιστρέφουν οι «Πρωταγωνιστές» | Αυτή είναι η ημερομηνία της πρεμιέρας

Επιστρέφουν οι «Πρωταγωνιστές» | Αυτή είναι η ημερομηνία της πρεμιέρας

Ποιος θα είναι ο πρώτος καλεσμένος.

Η μεγάλη επιστροφή του Σταύρου Θεοδωράκη στην τηλεόραση είναι γεγονός. Ο δημοσιογράφος αφού έκανε ένα μικρό διάλειμμα, πολιτεύτηκε με το Ποτάμι, επανέρχεται με κάτι που ξέρει να κάνει καλά. Άλλωστε οι «Πρωταγωνιστές» έχουν γράψει τη δική τους ξεχωριστή ιστορία στην ελληνική τηλεόραση.

Πρόκειται για εκπομπή που φωτίζει άγνωστους και γνωστούς πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής και όχι μόνο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα youfly.com η εκπομπή «Πρωταγωνιστές» θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου μισή ώρα μετά τα Μεσάνυχτα.

Η εκπομπή προορίζεται για μία φορά τον μήνα, όταν δε θα μεταδίδεται η «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Πρώτος καλεσμένος του Σταύρου Θεοδωράκη θα είναι ο Θανάσης Βασιλόπουλος, βιρτουόζος του κλαρίνου, τον οποίο συνάντησε τυχαία ο δημοσιογράφος όταν ετοίμαζε την εκπομπή του. Ο δημοσιογράφος σημείωσε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα:

«Με τον Θανάση έχουμε περπατήσει τα ίδια μέρη, όχι όμως πάντα μαζί. Στον καταυλισμό που μεγάλωνε πήγαινα συχνά για συζητήσεις και φωτογραφίες. Ο Θανάσης ήταν τότε δέκα, δώδεκα χρονών εγώ είκοσι. Εννιά αδέλφια είχε και η μάνα του μούσκευε το ξεραμένο ψωμί και το πασπάλιζε με ζάχαρη για να τα χορτάσει. Εγώ έφτανα με το μηχανάκι μου στον καταυλισμό, φτωχός αλλά χορτάτος. Γιατί όπως λέει και ο Μπρεχτ: «υπάρχουν άλλα πατώματα / και ακόμα και εμάς τους κακότυχους, υπάρχουν άλλοι που καλότυχους μας λένε». Και όταν έβρεχε δεν πήγαινα. Αυτός όταν έβρεχε τυλιγόταν με νάιλον και κουβέρτες. Νάιλον – κουβέρτα, νάιλον – κουβέρτα… Όσες περισσότερες στρώσεις νάιλον έβαζε τόσο μεγάλωναν οι πιθανότητες να ξυπνήσει στεγνός.

Όλα αυτά τα θυμόμασταν και γελάγαμε τα χρόνια που συναντιόμασταν στα πανηγύρια, σε γάμους κυρίως, στην Αγία Βαρβάρα. Ο Θανάσης Βασιλόπουλος είχε αποκτήσει πια επώνυμο και πολλούς πολλούς φίλους. Και σήμερα το κλαρίνο του ακούγεται παντού. Από τα γλέντια στα νησιά μέχρι τις μεγάλες πίστες. Έγινε περιζήτητος και για την τηλεόραση. Τον Σεπτέμβρη λοιπόν που σχεδόν τυχαία βρεθήκαμε ξανά, του είπα ότι «σκέφτομαι να ξεκινήσω τους Πρωταγωνιστές». Δεν μου απάντησε – νόμισα ότι δεν με άκουσε – αλλά αυτός έφερε το κλαρίνο στο στόμα και άρχισε, έτσι με μιας και χωρίς πρόβα, να μου παίζει το Stray των Calexico.

Ε, την επόμενη εβδομάδα δώσαμε ραντεβού στο στούντιο. Γιατί οι νέες αρχές έχουν ανάγκη από παλιούς φίλους. Και οι Πρωταγωνιστές από πάθος».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.