Φωταγωγήθηκε στα χρώματα της γαλανόλευκης η ΕΡΤ (Pics)

Σκληρή απάντηση της ΕΡΤ μετά το «φιάσκο» του ΑΝΤ1+ με το Μουντιάλ 2022

Η επίσημη ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης.

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ τοποθετείται για όσα ειπώθηκαν σχετικά με την απώλεια του Μουντιάλ 2022, το οποίο πέρασε τελικά στα χέρια του ΑΝΤ1, με τους τηλεθεατές να το απολαμβάνουν… συνδρομητικά.

Η πλατφόρμα ΑΝΤ1+ «έπεσε» ήδη από τον πρώτο αγώνα, με αποτέλεσμα ακόμα και οι συνδρομητές -οι οποίοι είχαν πληρώσει για να παρακολουθήσουν τον αγώνα- να μην μπορούν τελικά να δουν, γεγονός που οδήγησε σε σκληρά σχόλια και κατά της ΕΡΤ!

Η ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης φέρει τον τίτλο «Προς αποκατάσταση της αλήθειας για το Μουντιάλ και την ΕΡΤ» και έχει ως εξής:

«Επειδή η ΕΡΤ δέχεται μια εντελώς άδικη κριτική, ότι δήθεν άφησε να πάρουν το Μουντιάλ τα ιδιωτικά κανάλια, πρέπει να γίνει γνωστή η αλήθεια.

Η ΕΡΤ, στον σχετικό διαγωνισμό που έγινε τον Μάιο του 2021, διέθεσε το μεγαλύτερο ποσό που είχε δοθεί ποτέ από τη δημόσια τηλεόραση για να αποκτήσει όλα τα δικαιώματα του Μουντιάλ

Ωστόσο, για πρώτη φορά η FIFA αποφάσισε αιφνιδιαστικά να υπάρξει στην Ελλάδα και εναλλακτικός διαγωνισμός, στον οποίο μπορούσαν να μετέχουν και συνδρομητικές πλατφόρμες συνεπωμιζόμενες, έτσι, το συνολικό κόστος με τα ιδιωτικά κανάλια και αποκλείοντας για πρώτη φορά το σύνολο των τηλεθεατών από τη δωρεάν πρόσβαση σε κάποιες μεταδόσεις αγώνων.

Για να γίνει ακόμη πιο σαφές ότι κανένας δεν επέβαλε στην ΕΡΤ να αποχωρήσει από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, στον αμέσως επόμενο διαγωνισμό για μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα, η δημόσια τηλεόραση διεκδίκησε και εξασφάλισε, ήδη, τα δικαιώματα τόσο για το Euro 2024 όσο και για το Euro 2028, οι αγώνες των οποίων -εννοείται- ότι θα μεταδοθούν ελεύθερα».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.