Από την TV στα… δημαρχεία και τις περιφέρειες | Τα τηλεοπτικά πρόσωπα που κατεβαίνουν στις εκλογές

Από την TV στα… δημαρχεία και τις περιφέρειες | Τα τηλεοπτικά πρόσωπα που κατεβαίνουν στις εκλογές

Έλληνες επώνυμοι που κατεβαίνουν στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το 2023 δεν είναι μόνο χρονιά βουλευτικών εκλογών μα και, τον Οκτώβριο, αυτοδιοικητικών όπου οι δήμοι και οι περιφέρειες ψηφίζουν για τους νέους τοπικούς «άρχοντες». Και στις λίστες των κομμάτων διακρίνει κανείς ηθοποιούς, τραγουδιστές και πρόσωπα της εγχώριας showbiz.

Όπως ο Χάρης Ρώµας που κατεβαίνει στον δήµο Χαλανδρίουως υποψήφιος δήµαρχος. Και δεν είναι η πρώτη φορά που διεκδικεί την ψήφο των συµπολιτών του καθώς έχει εκλεγεί ως περιφερειακός σύµβουλος µε τον Γιώργο Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής και τελεί αντιπεριφερειάρχης σε ένα ιδιαίτερα γνώριµο για τον ίδιο χαρτοφυλάκιο, αυτό του πολιτισµού. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας θα παραμείνει εκτός απροόπτου η εξίσου γνωστή ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη.

Γνωστή η ενασχόληση με τα τοπικά και του Απόστολου Γκλέτσου, που στο παρελθόν έχει διατελέσει δήµαρχος Στυλίδας και διεκδικεί την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας απέναντι στο νυν περιφερειάρχη, Φάνη Σπανό, πιθανότατα με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ανάµειξη του Ρώµα… ζήλεψε ο άλλοτε συµπρωταγωνιστής του στη θρυλική κωµική σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης», Βασίλης Κούκουρας, ο οποίος θα είναι υποψήφιος δηµοτικός σύµβουλος στον δήµο Ναυπλιέων µε την παράταξη του υποψήφιου δηµάρχου Κωνσταντίνου Μάκαρη. Ο γνωστός ηθοποιός κατάγεται από το Αστρος αλλά αποφάσισε να εγκατασταθεί µόνιµα στην αγαπηµένη του πόλη.

Τον ∆ήµο Λυκόβρυσης-Πεύκης διεκδικεί ως υποψήφιος δήμαρχος ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων και θα κατέβει απέναντι στην πρώην κυρία Πατούλη, Μαρίνα Σταυράκη, που είπε να κατέλθει σόλο και να διεκδικήσει την ψήφο. Μαζί της ο τραγουδιστής Λάµπης Λιβιεράτος ως υποψήφιος δηµοτικός σύµβουλος αλλά και ο γνωστός διατροφολόγος ∆ηµήτρης Γρηγοράκης.

Μια µεγάλη έκπληξη αναµένεται στην Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάδας, καθώς ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Βελισσάρης φαίνεται να έχει πάρει την απόφαση να εµπλακεί και όντας στο πλευρό του Νεκτάριου Φαρµάκη ως υποψήφιος περιφερειακός σύµβουλος στην περιφερειακή ενότητας της Αχαΐας, όπου ζει και δραστηριοποιείται επαγγελµατικά τα τελευταία χρόνια, και όχι στην Ηλεία, από όπου κατάγεται.

Ο τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης στις προηγούµενες εκλογές εξελέγη δηµοτικός σύµβουλος Περιστερίου, λαμβάνοντας µάλιστα τη δεύτερη θέση ανάµεσα στους συνυποψηφίους του, µε 4.886 ψήφους. Και θα κατέβει ξανά στο πλευρό του µακροβιότερου δηµάρχου, του Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος διεκδικεί για έκτη φορά (!) τα ηνία στον δήµο των δυτικών προαστίων.

Το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Αγία Παρασκευή, µια γενιά µπροστά», µε επικεφαλής τον Αλέξανδρο Μουστόγιαννη, θα ενισχύσει η ηθοποιός Ιωάννα Πηλιχού, ενώ στον ίδιο συνδυασµό υποψήφιος θα είναι και ο Γιάννης Βασάλος, πατέρας του Κωνσταντίνου, γνωστού από τη συµµετοχή του στο ριάλιτι «Survivor».

Υποψήφιοι, δε, για δεύτερη φορά µε τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία θα είναι η Ολυµπιονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Αγγελος Χαριστέας.

Και έπονται και άλλοι…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.