«Με συγκίνηση και χαρά δίπλα στους Ισραηλινούς στρατιώτες»: Σφοδρές αντιδράσεις για τις ανταποκρίσεις της Ευτυχίας Πενταράκη στην ΕΡΤ

«Με συγκίνηση και χαρά δίπλα στους Ισραηλινούς στρατιώτες»: Σφοδρές αντιδράσεις για τις ανταποκρίσεις της Ευτυχίας Πενταράκη στην ΕΡΤ

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Χιλιάδες σχόλια δέχεται η ΕΡΤ στα social media κάτω από τις σχετικές με όσα διαδραματίζονται στη Λωρίδα της Γάζας αναρτήσεις. Η ανταποκρίτρια Ευτυχία Πενταράκη εμφανίζεται δίπλα από Ισραηλινούς στρατιώτες μεταδίδοντας χαμογελώντας το κλίμα που επικρατεί λίγο πριν σκοτώσουν Παλαιστίνιους.

Με συγκίνηση και χαρά μεταδίδεται η είδηση ότι το Ισραήλ πάει να πολεμήσει, να σκοτώσει Παλαιστίνιους…

Με μια σκληρή ανακοίνωση, δε, η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητά από τη διοίκηση της ΕΡΤ να παρέμβει ώστε να πάψουν οι προκλητικές πολεμοχαρείς ανταποκρίσεις της δημοσιογράφου που βρίσκεται σε αποστολή στο Ισραήλ για να καλύψει τις τραγικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Τα ρεπορτάζ της Πενταράκη έχουν βρεθεί αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο επικρίσεων, ιδιαίτερα στα social media, καθώς παρουσιάζουν μια εξιδανικευμένη εικόνα του πολέμου και συγκεκριμένα του ισραηλινού στρατού.

Ενδεικτικά είναι τα δύο παρακάτω βίντεο:

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΣΠΕΡΤ, τονίζει ότι οι ανταποκρίσεις της κ. Πενταράκη «υποδηλώνουν χαρά για τον πόλεμο, σκηνές με χορούς και τραγούδια με τον στρατό για τις πολεμικές επιχειρήσεις που θα ακολουθήσουν σκοτώνοντας αμάχους και παιδιά, περιχαρείς αναδείξεις των οπλικών συστημάτων και στρατιωτικών επιτευγμάτων, περιγραφές που αντιμετωπίζουν το δράμα του πολέμου στο επίπεδο της παιδικής χαράς».

«Οι συγκεκριμένες ανταποκρίσεις της κας Πενταράκη, όχι μόνο δεν αντιλαμβάνονται την τραγικότητα των στιγμών, αλλά προσβάλουν βάναυσα τόσο την ανθρώπινη τραγωδία, όσο και το “περί κοινού δικαίου αίσθημα” που επιβάλλεται να διακρίνει την μορφή και το περιεχόμενο των πολεμικών ανταποκρίσεων της δημόσιας τηλεόρασης», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση, ενώ καλεί την διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της «προστατεύοντας το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, την δημοσιογραφική δεοντολογία, την αντικειμενική ενημέρωση, την ανθρώπινη υπόσταση και ζωή μπροστά στο ατελείωτο δράμα της φρίκης του πολέμου».

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ αποτελεί την πρώτη πιο επίσημη αντίδραση ενός φορέα για τα ρεπορτάζ της δημοσιογράφου.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.