«Μαγισσούλα»: Η Έλενα Ακρίτα με 13 μόνο λέξεις, τα είπε όλα για τη Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι της στη Eurovision

Eurovision 2024: Αλλαγή που αλλάζει τα πάντα τη βραδιά του τελικού – Τι θα συμβεί με το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι

Γι΄ αυτό είναι τόσο σημαντικό ότι αρέσει στους eurofans το Ζάρι.

Με πολλές αλλαγές, κρίσιμες για τον τρόπο με τον οποίο θα αναδειχτεί ο τελικό νικητής του διαγωνισμού, αναμένεται να δούμε στη φετινή Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας. Η Μαρίνα Σάττι και το Ζari της θα διαγωνιστούν σε μία διοργάνωση η οποία φέτος αλλάζει πολλά με κυριότερο τον χρόνο της ψηφοφορίας των τραγουδιών από το τηλεοπτικό κοινό και το κόψιμο των επιτροπών στον τελικό καθώς εκεί θα ψηφίζουν μόνο οι eurofans.

Xωρίς επιτροπές πια, όλη η προσοχή πέφτει στην ψηφοφορία των αγαπημένων τραγουδιών από το κοινό. Αυτή παραδοσιακά ξεκινούσε μετά το τέλος της παρουσίασης όλων των τραγουδιών και η ανακοίνωση για την εκκίνηση της διαδικασίας της ψηφοφορίας γινόταν από τους παρουσιαστές της βραδιάς όπου υπήρχε ένα περιθώριο μισής ώρας για την ψηφοφορία. Πλέον αυτό αλλάζει.

Οι τηλεθεατές θα μπορούν να ψηφίζουν την ώρα που ερμηνεύονται τα κομμάτια. Επομένως θα μπορούν να υπάρχουν ψήφοι για τραγούδια πριν ακουστούν όλα με αποτέλεσμα να δίνεται ένα προβάδισμα λογικό σε όσα τραγούδια κληρωθούν να παρουσιαστούν νωρίτερα. Παράλληλα οι τηλεθεατές από τις χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό (Rest of The World) θα έχουν περίπου ένα εικοσιτετράωρο για να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια καθώς σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς η διαδικτυακή ψηφοφορία για τους Rest of The World θα ανοίξει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης πρόβας για τους ημιτελικούς και τον Μεγάλο Τελικό, το προηγούμενο βράδυ, και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι να ξεκινήσουν οι ζωντανές εμφανίσεις.

Σημαντική αλλαγή θα έχουμε όσον αφορά την παρουσία των Big 5 του διαγωνισμού και τη διοργανώτρια χώρα. Μέχρι σήμερα οι 6 αυτές χώρες κατά τη διάρκεια των ημιτελικών δεν παρουσίαζαν όλο το τρίλεπτο της εμφάνισής τους αλλά βλέπαμε μόνο ένα μικρό απόσπασμα των τραγουδιών τους κυρίως από τις πρόβες τους. Αυτό φέτος αλλάζει.

Οι έξι αυτές χώρες θα παρουσιάσουν κανονικά ολόκληρα τα τραγούδια τους στο κοινό κατά τη διάρκεια των δύο ημιτελικών. Μάλιστα αυτό δε θα γίνει στο τέλος της παρουσίασης όλων των άλλων χωρών που θα διαγωνίζονται κανονικά για ένα εισιτήριο για τον τελικό. Οι Βig 5 και η διοργανώτρια Σουηδία θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους εμβόλιμα ανάμεσα στα υπόλοιπα των ημιτελικών.

Τα τρία τραγούδια από τα έξι θα ακουστούν στον πρώτο ημιτελικά και τα υπόλοιπα τρία στον δεύτερο. Μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο οι μέρες και η σειρά εμφάνισης των 6 τραγουδιών έβγαλε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Πρώτος Ημιτελικός (7/5)

Γερμανία
Σουηδία
Ηνωμένο Βασίλειο

Δεύτερος ημιτελικός (9/5)

Γαλλία
Ιταλία
Ισπανία

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.