Τι θα γίνει με το debate φέτος; Το πολιτικό παρασκήνιο της τηλεμαχίας

Τι θα γίνει με το debate φέτος; Το πολιτικό παρασκήνιο της τηλεμαχίας

Η άρνηση, η… αφωνία και η κριτική.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη διαρρέεται τα τελευταία 24ωρα η επιθυμία του ΠΑΣΟΚ να γίνει debate ενόψει ευρωεκλογών, ενώ το είπε δημόσια και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Γιατί το αρνείται ο κ. Μητσοτάκης; Γιατί ξέρει ότι αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Διαφθορά με τα Τέμπη, διαφθορά με τα emails, διαφθορά με τις υποκλοπές. Μιλάμε για μια κυβέρνηση που παράγει διαφθορά και συγκάλυψη και προφανέστατα ούτε ο κ. Κασσελάκης θέλει να έρθει στο debate γιατί δεν ξέρει τα ευρωπαϊκά θέματα» είπε, σημειώνοντας την αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόρριψη της κυβέρνησης της πρότασης για debate.

Από την κυβέρνηση όμως το αποκλείουν. Δημόσια: «Στις ευρωεκλογές οι υποψήφιοι, αυτό το οποίο ψηφίζουν οι πολίτες, μέσα από τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Άρα, αυτοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα δώσουν τη μάχη και στην καθημερινή καμπάνια τους και σε τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις» τόνισε, ερωτούμενος σχετικά, τις προάλλες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. «Στις διαδικασίες των βουλευτικών εκλογών, ήμασταν εκεί, όπως έχουμε καθήκον, για την αντιπαράθεση debate. Αλλά, εδώ μιλάμε για ευρωεκλογές, μια εντελώς άλλη διαδικασία, η οποία δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, δεν διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας» συμπλήρωσε.

Ιστορικά, στο παρελθόν μόλις δυο φορές διεξήχθησαν debate πριν από τις ευρωκάλπες. Η πρώτη τηλεμαχία διεξήχθη στις 8 Ιουνίου του 2004, πριν δηλαδή από τις ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου και έλαβαν μέρος ο τότε πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Το δεύτερο debate διεξήχθη στις 28 Μαΐου του 2009 και συμμετείχαν σε αυτό ο τότε πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.