Όλη η Ελλάδα βλέπει Τσιόδρα - Απίστευτα τα νούμερα τηλεθέασης

Όλη η Ελλάδα βλέπει Τσιόδρα – Απίστευτα τα νούμερα τηλεθέασης

Τα ποσοστά είναι συντριπτικά στην απογευματινή ζώνη.

Νέα δεδομένα και στις συνήθειες των τηλεθεατών έχει φέρει ο εγκλεισμός λόγω της καραντίνας. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά και αποκαλύπτουν ότι οι πολίτες επιλέγουν να ενημερωθούν για τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Realnews» δείχνουν ότι η απογευματινή ζώνη μετατρέπεται σε prime time λόγω Τσιόδρα. Πιο συγκεκριμένα το ποσοστό των τηλεθεατών που ανοίγει τηλεόραση στις 6 το απόγευμα, οπότε και είναι η καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας έφτασε στο 39,7% από τις 11 Μαρτίου μέχρι τις 26 Απριλίου.

Το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι ήταν 26,7%. Όπως αναφέρει η «Realnews» το ποσοστό αυτό σημαίνει ότι πάνω από 4 εκατομμύρια τηλεθεατές ανοίγουν τηλεόραση το απόγευμα. Έτσι η συγκεκριμένη ζώνη μετατρέπεται σε… prime time δηλαδή σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης.

Στις ηλικίες 18-54 ετών η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας φτάνει στο 32,2% έναντι του 20,7% που ήταν πέρσι. Τα ποσοστά είναι ακόμη μεγαλύτερα όσον αφορά την prime time ζώνη που είναι έτσι κι αλλιώς υψηλής τηλεθέασης.

Μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων 50,6% του πληθυσμού είναι μπροστά από την τηλεόραση από τις 9 το βράδυ και μετά. Το αντίστοιχο ποσοστό την ίδια περίοδο πέρσι ήταν 39,5%.

Το ποσοστό εκτοξεύεται στο 55,1% από τις 22:30 και μετά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό πέρσι ήταν 45,9%. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν έξι εκατομμύρια τηλεθεατές άνοιξαν τους τηλεοπτικούς τους δέκτες για να ψυχαγωγηθούν ή να ενημερωθούν.