75 εκατ. ευρώ έσοδα από την παραχώρηση των αδειών στοιχήματος για το κράτος

75 εκατ. ευρώ έσοδα από την παραχώρηση των αδειών στοιχήματος για το κράτος

Στον προϋπολογισμό του κράτους είχαν προβλεφθεί έσοδα περί τα 75 εκατ. ευρώ από την παραχώρηση των αδειών στοιχήματος.

Εν εξελίξει βρίσκεται πλέον η διαδικασία της εισόδου νέων… παικτών, μεγαλοεταιρειών, στην εν Ελλάδι αγορά στοιχήματος μετά το ανανεωμένο νομοσχέδιο.

Για τη χορήγηση άδεια διεξαγωγής διαδικτυακού στοιχήματος στη χώρα η τιμή ορίζεται στα 3 εκατ. ευρώ και για την αντίστοιχη άδεια διεξαγωγής λοιπών τυχερών παιγνίων (όπως on line casino) στα 2 εκατ. ευρώ.

Αρα, κάθε παλιά εταιρεία που θέλει να συνεχίσει με το νόμιμο καθεστώς και όχι με το, επί σειρά των, προσωρινό status quo, οφείλει να καταθέσει 5 εκατ. ευρώ (σε 3 ή 4 δόσεις) για άδεια διάρκειας 7 ετών, ως είχαμε αναλύσει και προ καιρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν όλες οι γνωστές στοιχηματικές εταιρείες (pamestoixima, stoiximan, bet365, sportingbet, netbet κλπ.) κατέθεσαν έγγραφα για να λάβουν άδεια, με εξαίρεση μερικές λεγόμενες «μικρές».

Και ακολουθούν… ξένες επενδύσεις. Οι Σουηδοί της Betsson και οι Ρώσοι της Fonbet έχουν ήδη καταθέσει τα έγγραφα για να λάβουν άδειες και να καθορίσουν το νέο τοπίο της online αγοράς τυχερών παιχνιδιών και ακούγεται και για αρκετές άλλες: τη ρώσικη 12xbet, την ιταλική Snaitech αλλά και μια από την Αυστραλία. Συνάμα, για το 2022 πάει η ενεργοποίηση του, γνωστού στην πιάτσα, στοιχηματικού project με τη σύμπραξη της Cosmote και της Intralot.

Η διαδικασία είναι ανοιχτή, δεν υπάρχει deadline για οποιονδήποτε νέο ενδιαφερόμενο που οφείλει να καταθέσει εγγυητική επιστολή 500.000 ευρώ, παράβολο 10.000 ευρώ και πιστοποιητικό οικονομικής και φορολογικής ενημερότητας.

Στον προϋπολογισμό του κράτους είχαν προβλεφθεί έσοδα περί τα 75 εκατ. ευρώ από την παραχώρηση των αδειών, άρα για τουλάχιστον 11 νόμιμες, πλέον, στοιχηματικές εταιρίες και όλα δείχνουν ότι ο στόχος θα επιτευχθεί.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.