Δύο funds και ο ΑΝΤ1 για τη Forthnet -  Η αξιολόγηση των προσφορών

Να πώς αγοράζει όλη τη Forthnet

Σε δύο μετοχικές εξαγορές προχωρά η BC Partners και έπεται η… μεγάλη.

Σε δύο εξαγορές προχώρησε το τελευταίο 24ωρο η BC Partners που σταδιακά εξελίσσεται σε εκ των πραγμάτων μεγαλομέτοχο της Forthnet.

Αρχικώς απέκτησε το ποσοστό της Go Plc στη Forthnet, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της μαλτέζικης εταιρείας, μέσω της θυγατρικής της Newco United Group Hellas, έναντι 3.235.405 ευρώ για 24.887.737 μετοχές. Η Go Plc κατείχε το 9,63% της Forthnet, άρα η BC Partners από το 33,2% πήγε στο 42,83%.

Στη Forthnet ποσοστό 14,06% κατέχει επίσης η Wind, 14,42% η Massar Investments (με έδρα το Ντουμπάι) και 2,77% η Vodafone. Και, σύμφωνα με πληροφορίες, η BC Partners έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει άμεσα και το 14,06% της Wind με αποτέλεσμα να… εκτιναχθεί στο 56,89%.

Η συμφωνία της BC Partners έχει επιτευχθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με την Crystal Almond, μητρική εταιρεία της Wind Hellas.

Τούτο, πρακτικά και βάσει συμφωνιών, σημαίνει ότι θα έχει την υποχρέωση να κάνει άμεσα δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Forthnet. Τις εν λόγω κινήσεις χειρίζεται ο εκ των εταίρων της BC Partners Νίκος Σταθόπουλος, με τη βρετανική επενδυτική εταιρεία να ξεκαθαρίζει το τοπίο στη Fοrthnet καθώς στόχος είναι να θα αυξήσει κι άλλο το ποσοστό της. Εξ ου και έχουν γίνει ήδη οι πρώτες επαφές με τον Άραβα κροίσο Αμπντούλ Αζίζ αλ Γκουραΐρ, που ελέγχει το 14,42% μέσω της Massar Investments.

Η κινητικότητα ήρθε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση πως το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε τη σύναψη ομολογιακού δανείου 27 εκατ. ευρώ, που θα καλύψει ο όμιλος United, μέσω του οποίου συμμετέχει η BC Partners.

Παράλληλα, η δημοπρασία για την παραχώρηση φάσματος για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) ενώ η διοίκηση της Fοrthnet είχε ανακοινώσει σχέδιο για είσοδο στην αγορά κινητής τηλεφωνίας ως «εικονικός πάροχος» μέσω συμφωνίας με τη Vodafone.

Για να προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο, θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια, βέβαια…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.