Μιντιάρχης | Ο Στραβελάκης, οι «Αταίριαστοι» και ο Κούγιας…

Μιντιάρχης | Ο Στραβελάκης, οι «Αταίριαστοι» και ο Κούγιας…

Οι δημοσιογράφοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές, η κακή αντίδραση ΕΣΗΕΑ για Κούγια, ποιον κοιτούν για το δελτίο στο Open και το Mega θέλει Ντσούνο και Κούτρα.

→ Ούτε ένας ούτε δύο αλλά 14 είναι οι δημοσιογράφοι που στελεχώνουν το… 75% των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τα γράφαμε πριν από καιρό, δηλαδή.

→ Ποιοι; Στην Α’ Αθήνας οι Νίκος Φίλης και Δημήτρης Χατζηνικόλας, στο Νότιο Τομέα Αττικής ο Γιώργος Κυρίτσης, στον Βόρειο Τομέα η Αννέτα Καββαδία, στην Ανατολική Αττική οι Νάσος Αθανασίου και Γιώργος Καραμέρος, στην Α’ Θεσσαλονίκης οι Χρήστος Γιαννούλης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, στη Β’ Θεσσαλονίκης η Δώρα Αυγέρη, στη Χαλκιδική η Κυριακή Μάλαμα, στη Θεσπρωτία η Αννα Στεργίου, στην Καρδίτσα ο Κωνσταντίνος Αγόρης, στην Κορινθία η Τζένη Σουκαρά και στην Αιτωλοακαρνανία ο Γιώργος Βαρεμένος.

→ New entries οι Καραμέρος και Χατζηνικόλας ενώ η Σουκαρά είναι γνωστή στην Κορινθία (και με… δεξιές καταβολές. Περίεργο…).   

→ Ο Αλέξης Κούγιας και ο κάθε δικηγόρος κάνει τη δουλειά του και πληρώνεται για αυτό. Η ΕΣΗΕΑ όμως τι κάνει όταν τον ακούς να μιλά για «σκουπίδια της δημοσιογραφίας» και για άλλα ανάλογα; Θα μείνει σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε; Ρητορικό το ερώτημα, προφανώς.

→ Ο κ. Κούγιας στην τελευταία ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή τη λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε κατά δημοσιογράφου που κάλυπτε τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, υποστήριξε ότι «πλέον έχει καταντήσει από τα κορυφαία θεσμικά συνδικαλιστικά κινήματα σε ένα σωματείο χαμηλοτάτου συντεχνιακού και μόνο επιπέδου».

→ «Παραιτήθηκε», διαβάσαμε στα πα(πα)ραπολιτικά, «από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open o Νίκος Στραβελάκης». Μα, αφού ποτέ δεν την ανέλαβε, πώς παραιτήθηκε; Εδώ καλά καλά η Ματίνα Παπαδέα, από τότε που η Πόπη Τσαπανίδου αποχώρησε από τον σταθμό προκειμένου να αναλάβει τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, περισσότερα δελτία έχει παρουσιάζει από ό,τι ο Στραβελάκης!

→ Ειρήσθω εν παρόδω δεν τη γνωρίζω προσωπικά αλλά την κρίνω ως (παραπάνω) από εξαιρετική στον ρόλο που καλύπτει ως μπαλαντέρ: γιατί να μη δοθεί η ευκαιρία, ως μόνιμη, στην Παπαδέα; Δεν θα δοθεί όμως – ακούω για συζητήσεις με την Όλγα Τρέμη ως προσωπική επιλογή του Χρήστου Παναγιωτόπουλου. Μάλιστα… 

→ Το Mega… χτύπησε την πόρτα των «Αταίριαστων», προσεγγίζοντας τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο. Το συμβόλαιό τους με τον ΣΚΑΪ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και δεν έχουν ακόμη αποσαφηνίσει τι θα πράξουν στο μέλλον. 

→ O διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision αποκτά το δικό του webradio, το Ράδιο Eurovision. Στη διεύθυνση radioeurovision.gr και στο ertecho.gr οι φίλοι του διαγωνισμού απολαμβάνουν τραγούδια επτά δεκαετιών: από το 1956 που ξεκίνησε ο διαγωνισμός στο Λουγκάνο, μέχρι και φέτος, στον δρόμο για το Λίβερπουλ και τον 67ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Εurovision.

→ Εκπομπάρα ετοιμάζει για το Mega η Δώρα Αναγνωστοπούλου που βρέθηκε για μερικά 24ωρα στη μαρτυρική Τουρκία. Αξιώθηκε άλλη ή άλλος, των «κυβικών» της, να το πράξει; Φυσικά και όχι. Απόψε τα μεσάνυχτα, στο Mega.

→ Η Major League Soccer των ΗΠΑ έκλεισε, worldwide, στην Apple TV+ για την επόμενη δεκαετία (στα 8€ τον μήνα το κόστος).


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.