Επίσημο: Τότε τελειώνουν οριστικά και αμετάκλητα τα sms στο 13033

Η κυβέρνηση παίζει το τελευταίο της χαρτί | Αυτό είναι το SMS που θα λάβουν οι ανεμβολίαστοι

Η κυβέρνηση τα παίζει όλα για όλα.

Στη δίνη του κορωνοϊού βρίσκεται και πάλι η Ελλάδα. Το Σάββατο σημειώθηκε πρώτο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων με πάνω από 4.600 νέα περιστατικά, ενώ οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι μέσα στον Νοέμβριο θα καταγραφούν πάνω από 6.000 περιπτώσεις.

Ανάμεσα στα άλλα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την ανακόψει την πορεία είναι και η αποστολή SMS σε όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα. Η υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος είναι και το μεγάλο αγκάθι αφού πάρα πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, παρά τα υψηλά νούμερα και τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ.

Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει όλο και περισσότερους να κάνουν το εμβόλιο.

Η αποστολή των SMS σε όσους πολίτες παραμένουν ανεμβολίαστοι είναι στα σκαριά όπως σημείωσε το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Γεωργαντάς, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Όπως σημείωσε το SMS θα σταλεί σε ορισμένους και όχι σε όλους τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όπως είπε εκκρεμεί μια υπουργική απόφαση για να ξεκινήσει η αποστολή sms σε ανεμβολίαστους πολίτες. Σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός εντός της εβδομάδας θα καθοριστεί και το πλαίσιο σχετικά με τον σχεδιασμό για αποστολή των sms στα κινητά τηλέφωνα ανεμβολίαστων πολιτών.

Όπως είπε, είναι απόφαση του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες, ενώ αποσαφήνισε ότι, λόγω και των κανόνων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, «sms θα σταλούν μόνο σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και κατά κανόνα είχαν κλείσει κάποιο ραντεβού για εμβολιασμό, που δεν υλοποιήθηκε».

Όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης «δεν θα είναι καθημερινή αυτή η ενημέρωση, θα έχει μια περιοδικότητα. Θα είναι ένα υπενθυμιστικό μήνυμα για την υγεία του ιδίου και του συνόλου, μόνο καλό θα κάνει», λέγοντας ότι ακόμη και 1-2 στους 5 που δεν έχουν εμβολιαστεί, αν παρακινηθεί από τα sms, μόνο όφελος θα υπάρξει.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.