Κατεβάζουν ξανά ρολά: Οι 4 περιοχές που απειλούνται με lockdown εν μέσω καλοκαιριού

Καθηγητής Σαρηγιάννης: «Καθολικό lockdown από 3 Ιανουαρίου για 1 μήνα, ή αλλιώς…»

Όλα όσα ανέφερε ο καθηγητής.

Σε συναγερμό είναι όλος ο πλανήτης από την παραλλαγή όμικρον του κορωνοϊού. Η μετάλλαξη που έχει έρθει από την Αφρική έχει φέρει επιπλέον μέτρα σε όλον τον κόσμο αφού θεωρείται πιο μεταδοτική από τη Δέλτα. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι κυβερνήσεις που επιλέγουν lockdown ακόμη και μέσα στις γιορτές.

Στην Ελλάδα η συζήτηση για νέα καραντίνα έχει αρχίσει να εντείνεται τις τελευταίες εβδομάδες. Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

Ωστόσο με δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι το καθολικό lockdown δε μπορεί να αποφευχθεί.

«Εάν υπάρξει καθολικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου θα διαρκέσει έναν μήνα, εάν φτάσουμε στις 16 του μηνός, όταν υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα θα είναι και πάλι 6.000 ημερησίως, τότε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο» είπε χαρακτηριστικά. «Μέχρι την Πρωτοχρονιά η μετάλλαξη Όμικρον θα αντιπροσωπεύει άνω του 50% των κρουσμάτων στη χώρα μας» συμπλήρωσε.

Όπως εκτίμησε το πρόβλημα θα είναι σε πρώτη φάση μεγάλο στη Λάρισα, στα Χανιά, στη Σητεία και στην Αθήνα, κάτι που θα επιταχύνει την εξάπλωση της Όμικρον.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου. Ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι σε πολλά ιδιωτικά σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει και πάλι τις δοκιμές για τηλεκπαίδευση. Στο ίδιο πνεύμα υπογράμμισε ότι θα ήταν εγκληματικό λάθος να γίνουν δια ζώσης οι εξετάσεις του α΄ εξαμήνου στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Για υποχρεωτικότητα του lockdown μίλησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.