Επεισόδιο στις φυλακές Τρίπολης με τη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη

Αποφυλακίζεται ο Πέτρος Φιλιππίδης | Ο λόγος που η εισαγγελέας εισηγήθηκε να αποφυλακιστεί

Με περιοριστικούς όρους.

Εκτός φυλακής βρεθεί άμεσα ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εισαγγελέας της έδρας εκτιμώντας ότι ο 59χρονος ηθοποιός δεν είναι πλέον ικανός –λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του– να τελέσει ίδια αδικήματα, εισηγήθηκε μερικές ώρες την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους.

Η ίδια, πρότεινε ως περιοριστικούς όρους την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και την καταβολή εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

Μερικά λεπτά πριν ομόφωνα δεκτό έκανε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα για αντικατάσταση προσωρινής κράτησης του ηθοποιού. Με την ίδια απόφαση του επέβαλλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 2 φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Στο άκουσμα της απόφασης η συζυγός του, Ελπίδα Νίνου, ξέσπασε σε κλάματα.

«Πλέον δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα, αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες. Ακόμα, δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου ίδιες συμπεριφορές στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να τον αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος», ανέφερε η εισαγγελέας.

Ο ηθοποιός και η οικογένειά του να αναμένουν τις εξελίξεις, με τον ίδιο να εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική για παρακολούθηση της κατάστασής του.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.