Καίτη Γαρμπή | Πρόστιμο-μαμούθ ύψους 1,7 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή; - Η απάντησή της

Καίτη Γαρμπή | Πρόστιμο-μαμούθ ύψους 1,7 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή; – Η απάντησή της

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η τραγουδίστρια θα πρέπει να καταβάλει το ποσό στο ακέραιο.

Η Καίτη Γαρμπή φέρεται να τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ για φοροδιαφυγή. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η ίδια καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή 828.300 ευρώ, τα οποία με τις προσαυξήσεις έφτασαν το 1,7 εκατομμύριο ευρώ.

Η συγκεκριμένη υπόθεση εκκρεμούσε στα δικαστήρια από το 2014. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τραγουδίστρια υποχρεούται να καταβάλει το ποσό στο ακέραιο.

Το καλοκαίρι του 2014 η Καίτη Γαρμπή είχε τοποθετηθεί σε όσα γράφονταν για την ίδια σχετικά με τη μη δήλωση εισοδημάτων στην εφορία που κάλυπταν χρονικό διάστημα περίπου 10 ετών. Το ποσό, σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, ανερχόταν σε ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια υποστήριξε πως τα δημοσιεύματα προσβάλλουν κάθε έννοια προστασίας των προσωπικών της δεδομένων, περιέγραφε την υπόθεση με το ΣΔΟΕ και τόνιζε: «η δημοσιοποίηση της περίπτωσής της αποτελεί τη «φούσκα» της υπερβολής και του κατευθυνόμενου αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα προβλήματά του και από τα προβλήματα της χώρας».

Τον Ιούλιο του 2018 το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας απόσβησε πρόστιμο 900.000 ευρώ σε βάρος της τραγουδίστριας δικαιώνοντάς την. Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου ταυτίζεται με εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε, έναν χρόνο πριν, αντισυνταγματική τη δυνατότητα του ελληνικού Δημοσίου να ελέγξει περιπτώσεις φοροδιαφυγής πέραν της πενταετίας.

«Το ΣΔΟΕ πριν από 3 χρόνια περίπου άρχισε μια έρευνα που αφορούσε τις φορολογικές δηλώσεις μου από το 2000 μέχρι το 2010. Προσφάτως με κάλεσε να αιτιολογήσω τις κινήσεις δέκα χρόνων των προσωπικών μου λογαριασμών σε πολλές τράπεζες μέσα σε 5 ημέρες. Είναι λογικό να μην μπορέσει κάποιος πολίτης μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της προθεσμίας, να θυμηθεί, να συγκεντρώσει στοιχεία και να αντικρούσει τα υποστηριζόμενα από το ΣΔΟΕ», δήλωνε το 2014 για τον φορολογικό έλεγχο η Καίτη Γαρμπή.

Μετά το συγκεκριμένο δημοσίευμα, η ίδια τοποθετήθηκε ξανά διαψεύδοντας τα πάντα:

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.