Τα έκανε χειρότερα: Δεύτερο φάουλ του Χιώτη με Κασσελάκη μετά τα «σύκα Καλαμάτας»

Τα έκανε χειρότερα: Δεύτερο φάουλ του Χιώτη με Κασσελάκη μετά τα «σύκα Καλαμάτας»

Δεν πρόλαβε να κοπάσει η καταιγίδα και ήρθε το δεύτερο φάουλ του δημοσιογράφου.

Με ένα ομοφοβικό υπονοούμενο σχολίασε την κατάταξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο  διευθυντής του ΣΚΑΪ 100,3, Βασίλης Χιώτης, στο αέρα του σταθμού μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη».

Ο δημοσιογράφος αναφερόμενος στη θητεία του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία θα γίνει σε στρατόπεδο της Καλαμάτας, είπε στο μικρόφωνο του ΣΚΑΪ: «Βγάζουν καλά σύκα στην Καλαμάτα…».

Οι αντιδράσεις στα social media ήρθαν άμεσα και μαζικά, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που σε λίγες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει από κάποιον με δημόσιο βήμα μία ομοφοβική επίθεση.

Για όποιον αμφισβητεί το ιστορικό oμοφοβίας της φράσης «τι φρούτα βγάζει η Καλαμάτα;», ο λογοτέχνης και μεταφραστής, Νίκος Σαραντάκος σημειώνει: «Στα νέα ελληνικά «συκιά» είναι ελαφρώς παλιωμένη ονομασία για τον θηλυπρεπή ομοφυλόφιλο, και «καλέ σύκα» επίσης παλιωμένο κράξιμο σε θηλυπρεπή ομοφυλόφιλο, που «ευγενέστερα» γινόταν με την ερώτηση «Τι φρούτα βγάζει η Καλαμάτα;» -«μούσμουλα» είχε μνημειωδώς απαντήσει ο Χρόνης Εξαρχάκος σε μια ταινία (αν και οι ίδιοι οι Καλαματιανοί, όπως μου λένε, απαντούν: «φραγκόσυκα»).

Από πού προέρχεται ο χαρακτηρισμός «συκιά» δεν είναι σαφές· ο Ζάχος στο Λεξικό της Πιάτσας λέει πως οφείλεται στο ότι η συκιά είναι δέντρο ερμαφρόδιτο -δεν με πείθει και πολύ».

Ο Βασίλης Χιώτης απάντησε μέσω ανάρτησής του στο Twitter, κυρίως στις αντιδράσεις που έφερε το σχόλιό του αυτό στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τονίζοντας:

Επειδή βλέπω οτι μου επιτίθενται ορισμένοι για ένα σχόλιο που έκανα και που ομολογώ οτι ήταν απερίσκεπτο, αποσαφηνίζω: Τιμώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και καμιά πρόθεση δεν είχα τον προσβάλλω. Σιχαίνομαι κάθε ομοφοβικό σχόλιο κι όσους τα κάνουν. Έκανα φάουλ…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.