Αναδίπλωση της ΕΡΤ αναφορικά με ΕΡΑ Σπορ και Eurobasket

Αναδίπλωση της ΕΡΤ αναφορικά με ΕΡΑ Σπορ και Eurobasket

Στρίβειν δια του αρραβώνος στο Ραδιομέγαρο.

Η πένα είναι πιο δυνατή από το ξίφος, και αφορά στη δημοσιογραφία. Το πρόσφατο, αποκαλυπτικό, εμπεριστατωμένο και επιβεβαιωμένο ρεπορτάζ του Μιντιάρχη αναφορικά με το κυβερνητικό πλάνο να κλείσει η ΕΡΑ Σπορ συνετέλεσε δραστικά στο να υπάρξουν αφενός δεύτερες σκέψεις, αφετέρου βεβιασμένες κινήσεις στο Ραδιομέγαρο.

Ας τα πάρουμε τη σειρά. Εκείνο το δημοσίευμα ενόχλησε πολύ στα υψηλά κλιμάκια της ΕΡΤ διότι για το project «Λουκέτο» είχαν ελάχιστοι ενημέρωση και γνώση. Διαδόθηκε, χάρη στο Dailymedia. Και προσπάθησαν να το μαζέψουν.

Επισήμως από την ΕΡΤ δεν λένε κάτι, ούτε είπαν ούτε πρόκειται να πουν. Ανεπίσημα, το μάζεψαν. Προς ώρας ή οριστικά, θα δείξει.

Και ξέρετε πότε φάνηκε; Μα άρχισαν ξανά οι «αποστολές εκτός έδρας» για τους δημοσιογράφους και τους ρεπόρτερ. Ναι, αυτές που είχαν κοπεί κι ακούγαμε ματς όπως Σλάβια – Παναθηναϊκός και Μακάμπι – Ολυμπιακός με σπικάζ από το στούντιο. Και θα συνεχιστούν.

Όσο για το Eurobasket και το σκάνδαλο με τα 15.000 ευρώ που είχαν καταβληθεί για θέση σπίκερ και είχαν άπαντες ενημερωθεί ότι εντέλει δεν πάει κανείς; Τα ματς της Εθνικής στον όμιλο, στο Μιλάνο, θα σπικάρει ο Κώστας Χαλβατσιώτης και αυτά στα νοκ άουτ, στο Βερολίνο, ο Γιάννης Νάτου. Αμφότεροι αρχικά θα ταξίδευαν ως ρεπόρτερ για την τηλεόραση της ΕΡΤ, δίπλα σε Δημήτρη Χατζηγεωργίου και Βαγγέλη Ιωάννου. Εντέλει, στρίβειν δια του αρραβώνος κι εκεί.

Διότι, επισήμως, «η αποστολή της ΕΡΤ στο Eurobasket είναι ενιαία και δεν χωρίζεται σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς», θα σας πουν. Αλήθεια; Από πότε;

Ε, από φέτος.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο Κώστας Σωτηρίου και ο Γιάννης Ντεντόπουλος, που ήταν αρχικώς προγραμματισμένο να ταξιδέψουν για την ΕΡΑ Σπορ, θα μείνουν στην Αθήνα. Είχαν, από τις 31 Ιουλίου, ενημερωθεί επισήμως και αρμοδίως για το ταξίδι, ένας στο Μιλάνο κι ένας στο Βερολίνο. Αδιάψευστο.

Ας περάσει το Eurobasket, να πάει καλά η Εθνική, να πάνε καλά οι μεταδόσεις κλπ. κι εδώ είμαστε, με περισσότερο ρεπορτάζ…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.