Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Τα είπε όλα ο Γιάννης Μπέζος… (Vid)

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Τα είπε όλα ο Γιάννης Μπέζος… (Vid)

«Δε γίνεται αυτό το πράγμα, πώς να το κάνουμε;»

Στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα του Κώστα Τσουρού» βρέθηκε ο Γιάννης Μπέζος και εκτός από όσα ανέφερε για τη νέα του σειρά Famagusta, εξέφρασε και την άποψή του γύρω από το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, για το οποίο τον τελευταίο καιρό ρωτιούνται πολλοί επώνυμοι.

«Βλέπω ότι γίνεται ένας πολύ μεγάλος θόρυβος, ο οποίος αντανακλάται και στα πολιτικά, δηλαδή στο κοινοβούλιο. Το θεωρώ δεδομένο και φυσικό και δεν μπορεί να μην υπάρξουν αναταράξεις για αυτά τα πράγματα. Η ελληνική κοινωνία παραμένει συντηρητική, όπως και η τηλεόρασή μας, ακριβώς γιατί νιώθει μία ζεστασιά στη συντήρηση. Βλέπετε τις απόψεις τις επίσημες της εκκλησίας, που λένε: μα είναι δυνατόν η εκκλησία να λέει αυτό; Μα, αυτό θα πει η εκκλησία και εκφράζει μία συντηρητική πλευρά. Θα ήταν παράδοξο το να πει το ανάποδο» τόνισε αρχικά ο Γιάννης Μπέζος ενώ συμπλήρωσε:

«Αυτό δεν σημαίνει ότι η κοινωνία πρέπει να μείνει εκεί. Βέβαια, οι αλλαγές δεν γίνονται από τη μία ώρα στην άλλη. Αν ψηφιστεί, που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο και το θεωρώ πολύ θετικό. Δεν είναι θέμα αν πρέπει ή όχι. Η ίδια η ζωή θα το κάνει κάποια στιγμή, αλλά για να το αποδεχτεί η κοινωνία θέλει χρόνο. Δεν πατάς ένα κουμπί και γίνονται όλοι πάρα πολύ ανοιχτοί στα πάντα. Είμαστε άνθρωποι, που έχουμε έντονα κατάλοιπα χριστιανικά κι έχουμε μία ιστορία που έχει μεγάλη σχέση με την ανατολή. Αυτά δεν λύνονται από τη μία ώρα στην άλλη.

Θα υπάρχουν αναταράξεις, η κοινωνία θα αντιδρά. Αυτό δεν σημαίνει ότι η πολιτεία πρέπει να μείνει πίσω. Να υπενθυμίσω ότι στον πολιτικό γάμο το 1982 πάλι αντιδρούσε η κοινωνία, στις ταυτότητες κ.ά. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά χωρίς φόβο. Θα έλεγα ότι οι τόνοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και από τις δύο πλευρές. Και από αυτούς που υπερασπίζονται το νομοσχέδιο κι από αυτούς που υπεραμύνονται μιας ηθικής παλιότερης» είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπέζος.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.