Μιντιάρχης | Απεργία στα ΜΜΕ, αλλάζει όνομα το ALPHA, μόνο web ο Over FM και η ευκαιρία της Έφης

Μιντιάρχης | Απεργία στα ΜΜΕ, αλλάζει όνομα το ALPHA, μόνο web ο Over FM και η ευκαιρία της Έφης

Καλωσορίζει την εβδομάδα με αποκλειστικούλια, σχόλια, παρασκήνια και αποκαλύψεις ο Μιντιάρχης…

?  Με δύο παρουσιάστριες από σήμερα το νέο μεσημεριανό δελτίο του Alpha. Καινοτομία, αν μη τι άλλο. Και εξαιρετική στη δουλειά της η Μαρία Νικόλτσιου χρόνια τώρα. Σοβαρή και επαγγελματίας. Καλό βήμα για την Εφη Μπαρμπάτση που θα είναι δίπλα της, καιρός ήταν να της δοθεί η ευκαιρία.

?  Άλλη μια επιβεβαίωση της στήλης: ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος ανακοινώθηκε και επίσημα και αναλαμβάνει στην ΕΡΤ1 το τηλεπαιχνίδι γνώσεων και ψυχαγωγίας, «Πες τη λέξη». Θα μεταδίδεται τα Σαββατοκύριακα.

?  Μετά από δύο (και πλέον) χρόνια πορείας με τη Σύνθια Σάπικα, το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 αλλάζει ώρα και θα προβάλλεται στη 1 το μεσημέρι.

? Απεργίες ενόψει. Βέβαια στην ΕΣΗΕΑ το συζήτησαν σε έκτακτο ΔΣ την Παρασκευή αλλά η πλειοψηφία είπε «από Τρίτη» (μην κουραστούν, κιόλας). Αφορμή η τελευταία νομοθετική «μεταρρύθμιση» όσον αφορά στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, όπου οι αδειοδοτημένοι δεν θα απασχολούν 400, ως ανέφερε ο νόμος, αλλά 240 και οι υπόλοιποι 160 θα εργάζονται σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις και εταιρείες παραγωγής και θα «προσμετρώνται» στο απασχολούμενο προσωπικό του σταθμού.

✊ Οπότε μεσοβδόμαδα, απεργιούλα. Τρίτη; Τρίτη και Τετάρτη; Σκέτο Τετάρτη; Θα δείξει.

? Κόσμος πάει κι έρχεται στο Mega. Τον τελευταίο καιρό αποχώρησαν, για διάφορους λόγους, πέντε δημοσιογράφοι (Στράτος Μπαλής, Γιάννης Μαυρίδης, Γιάννης Μούτσιος, Σπύρος Δράκος και Χρήστος Μαχαίρας) αλλά προστέθηκαν άλλοι: η Χριστίνα Κοραή βγαίνει στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Κυριάκος Μαντούβαλος (από το Kontra) επίσης εκεί, ο Δημήτρης Δεμεσούκας (εδώ και δύο μήνες στην αρχισυνταξία), ο Βάιος Σύρρος ( στην «Κοινωνία Ωρα Mega») και ο Αναστάσιος Παππάς.

? Αντί για ΕΡΤ, όπου ήταν κλεισμένος, ο Τζώνης Καλημέρης πήγε στην Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη. Στο Ραδιομέγαρο γνώριζαν ότι «χάλασε», δεν εξεπλάγησαν. Ακούγεται ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα ανακοινωθεί αύριο, Τρίτη, σε εκδήλωση στον κήπο του Ραδιομεγάρου.

? Εκτός από το πρωινό του Σαββατοκύριακου ο Δημήτρης Κοτταρίδης θα παρουσιάζει στην ΕΡΤ και ενημερωτική εκπομπή, με καλεσμένους στο στούντιο, κάθε Κυριακή στις 23:00.

? Αποκλειστικούλι. Ο ραδιοσταθμός Alpha 989, ως έχω αναφέρει από μέρες, μετονομάζεται. Το νέο όνομα προκαλεί, ωστόσο, αφορμές για κουβέντα. Πώς θα λέγεται; Tallk. Με δύο… λάμδα. Σοβαρά. Για να έχει, λέει, μέσα το all. Όλοι. Πάλι καλά που απορρίφθηκε η αρχική πρόταση: ήταν… 2allk. Μήπως να το ξαναδούν λίγο;

? Μέχρι τη μετονομασία, το πρόγραμμα του Alpha 989 ανανεώνεται από σήμερα με νέο πρόγραμμα: με προσθήκες (Γιώργος Ευγενίδης, Σπύρος Σεραφείμ, Γιώργος Γεωργίου αλλά και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, «μεταγραφή» από τον 105.5 Στο Κόκκινο) ενώ καταργήθηκε η αθλητική ζώνη που υπήρχε σε συνεργασία με τον Over FM.

? Αδιευκρίνιστες πτυχές για τη φωτιά που κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς την πόλη της Σμύρνης μετά την είσοδο του τουρκικού στρατού στην πόλη, τον Σεπτέμβριο του 1922, φωτίζει μέσα από πολυάριθμες ελληνικές και διεθνείς πηγές η Ελληνοβρετανίδα ιστορικός και συγγραφέας, Νοέλ Μπάξερ, στο κεντρικό θέμα του περιοδικού «Ιστορία Εικονογραφημένη», στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2022.

? Ligo prosoxi paidia, den vlaptei, ekei ston SKAI…

? Κινητικότητα και στα αθλητικά του Action24. Ο Παύλος Παπαδημητρίου αναλαμβάνει επικεφαλής του τμήματος του καναλιού, το οποίο έχει στόχο να βγάλει κυριακάτικη εκπομπή με στιγμιότυπα. Και, ευλόγως, ψάχνει κόσμο.

?️ Άλλη μια επιβεβαίωση της στήλης: μόνο διαδικτυακά (και βλέπουμε…) μέχρι νεοτέρας ο Over FM, επιβεβαιώνοντάς το με ανάρτηση στα social media. Εκεί Εκεί όπου αναφέρθηκε το «παλέψαμε μόνοι και αβοήθητοι», επικλήθηκε το ΕΣΡ που δεν δίνει άδεια, ότι το ΣτΕ θέλει 2-3 χρόνια να βγάλει απόφαση και προαναγγέλλοντας ότι θα δοθεί το βάρος και στο σάιτ του σταθμού αλλά και στη Web TV.


? «Ο Ολυμπιακός πήρε τον κορυφαίο αριστερό μπακ στην ιστορία» είπε χθες στο Mega ο Μένιος Σακελλαρόπουλος. Κάπου στο Ρίο, κοιτά από ψηλά τη θάλασσα ο Ρομπέρτο Κάρλος και γελά…

❌ Εννοείται ότι είναι μεταγραφάρα ο Μαρσέλο. Άλλο αυτό όμως, κι άλλο μια κυριακάτικη εκπομπή να ξεκινά με τον Μαρσέλο, είδηση της Παρασκευής, και όχι με την αθλητική δράση της ημέρας…


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.