Μιντιάρχης | Η «βόμβα» της ΕΡΤ, το Μουντιάλ και η μετεκλογική είδηση… της απεργίας

Μιντιάρχης | Η «βόμβα» της ΕΡΤ, το Μουντιάλ και η μετεκλογική είδηση… της απεργίας

Παρασκήνιο από τη χθεσινή εκδήλωση της ΕΡΤ, έμμεση… εκλογική είδηση από την απεργία των ΜΜΕ και πολλά άλλα…

? Κόσμος και κοσμάκης χθες στον κήπο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, στην παρουσίαση του νέου προγράμματος της ΕΡΤ1 αλλά και της ΕΡΤNews: ένα 24ωρο ενημερωτικό κανάλι που μόνο η υποδομή της δημόσιας τηλεόρασης θα μπορούσε να βγάλει. Καιρός ήταν.

?️ Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, μίλησε λίγο και πέρασε από αρκετά «πηγαδάκια» ενώ περισσότεροι ήταν οι ηθοποιοί στην εκδήλωση από ό,τι οι ΕΡΤικοί και οι μιντιακοί ρεπόρτερ! Λογικό διότι η επένδυση στη μυθοπλασία ξεπέρασε φέτος κάθε προηγούμενο…

? Μάλιστα θα γίνει πρώτη μετάδοση στο ERTFLIX για τις σειρές «Κάνε ότι κοιμάσαι», «Τα Νούμερα», «Φλόγα και Άνεμος». Σε πρώτη προβολή, πριν από την ΕΡΤ1 , θα παίξουν στην ψηφιακή πλατφόρμα την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου από τις 12:00 μέχρι τα μεσάνυχτα.

? Και ως έλεγαν χθες στα «πηγαδάκια» εκεί στο Ραδιομέγαρο, η σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» θα αναδειχθεί η καλύτερη: και της ΕΡΤ και ίσως της χρονιάς! Για να δούμε… Ένα κάρο σειρές θα βγουν φέτος, ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος.

Μιντιάρχης | Η «βόμβα» της ΕΡΤ, το Μουντιάλ και η μετεκλογική είδηση… της απεργίας

? Το «Κάνε ότι κοιμάσαι» ξεκινά στην ΕΡΤ1 στις 12 Σεπτεμβρίου στις 22:00 με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Πρόκειται για μια ψυχολογική σειρά, η οποία φέρει την υπογραφή του πολυβραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά στη σκηνοθεσία, και των Αλέξανδρου Πανταζούδη και Αλέκου Κυράνη στο πρωτότυπο σενάριο. Παίζουν επίσης οι Εμιλυ Κολιανδρή, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μαρίνα Ασλάνογλου και πολλοί άλλοι.

? Πετυχημένη χθες η 24ωρη απεργία στα ιδιωτικά κανάλια και το αίτημα της ΕΣΗΕΑ (για διατήρηση του αριθμού των άμεσα εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς) στήριξε σχεδόν όλη η αντιπολίτευση. Αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση στις δημοσιογραφικές ενώσεις εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στήριξη με όλες τις δυνάμεις του ΚΚΕ εξέφρασε ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, «σας στηρίζουμε εξ ορισμού και εκ προοιμίου» δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και εν λευκώ δίπλα στις ενώσεις τάχθηκε και το ΠΑΣΟΚ.

? Μάλιστα στη συνάντηση με εκπροσώπους των ενώσεων (Έλενα Ριζεάκου της ΠΟΕΣΥ, Μαρία Αντωνιάδου της ΕΣΗΕΑ, Θέμης Μπερεδήμας της ΕΣΠΗΤ, Νίκος Καρράς της ΕΣΗΕΜΘ, Γιώργος Τσιγκλιφύσης της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, Κυριάκος Κορτέσης της ΕΣΗΕΠΗΝ και άλλοι) παραβρέθηκε για το ΠΑΣΟΚ η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Ευαγγελία Λιακούλη και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης αναρρώνει από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

?️ Το ότι δεν πήρε επίσημα θέση η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου φούντωσε, έμμεσα, τα σενάρια περί μετεκλογικής της συνεργασίας με τη ΝΔ. Σενάριο που κυοφορείται εδώ και καιρό.

?‍♂️ Το ποσό των 300.000 ευρώ αξιώνει με αγωγή του ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης από την εφημερίδα «Νέα Κρήτη» για δυσφήμησή του και συκοφάντησή του διά του Τύπου. Η εφημερίδα του απάντησε με καυστικό τρόπο, τον κατηγόρησε για προσπάθεια φίμωσής της και… έδωσε ραντεβού στα δικαστήρια.

? Εξελίξεις στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Ο διευθυντής Νικόλας Βουλέλης, που ήταν στο πόστο της από το ξεκίνημά της, αποχωρεί με τη συμπλήρωση της δεκαετίας (τον Νοέμβριο) και ο διάδοχός του θα αναδειχθεί με ψηφοφορία ανάμεσα στους εργαζομένους.

? Στο νοσοκομείο με ενοχλήσεις στο στομάχι βρέθηκε χθες ο Γιώργος Κουβαράς, εξ ου και το δελτίο της ΕΡΤ1 παρουσίασε εκτάκτως ο Απόστολος Μαγγηριάδης. Αναβλήθηκε και η εκπομπή με καλεσμένους Ανδρέα Λοβέρδο και Παναγιώτη Φασούλα.

?? Προετοιμάζονται στον ΑΝΤ1 για τις πρώτες μουντιαλικές εκπομπές ενώ, σε συνεργασία με την Cosmote TV (ως θα γίνει η παραγωγή και ως αποκάλυψε η στήλη από τις 3 Αυγούστου) θα υπάρξει αποστολή στο Κατάρ, πιθανότητα του Σωτήρη Κωσταβάρα. Αν δεν αλλάξει κάτι, με το κανάλι θα συνεργαστεί για το Μουντιάλ και ο Αλέξης Σπυρόπουλος.

?? Σε συνέχεια του χθεσινού: εκτός της αγγλικής Championship η Cosmote TV φαίνεται ότι έχει αποκτήσει όλο το πακέτο της Football League: Championship, League One και League Two, πλην Carabao Cup (Λιγκ Καπ δηλαδή). Άρα θα υπάρχουν περιστασιακά live μεταδόσεις της 3ης και της 4ης Κατηγορίας και δεδομένα τα πολύ ενδιαφέροντα play offs ανόδου.


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.