«Plan B» με απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα μέτρα - μονόδρομος της κυβέρνησης για να μην γονατίσει το ΕΣΥ

Κόκκινος συναγερμός: Η πρώτη περιοχή που μπαίνει σε μίνι lockdown (Vid)

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Σε συναγερμό βρίσκεται η πολιτική προστασία για την έξαρση του κορωνοϊού. Με την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον η κατάσταση είναι οριακή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπου ανοίγει η συζήτηση για επιπλέον μέτρα αλλά και για τα lockdown.

Μία από αυτές είναι η Λέσβος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega το νησί είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση αφού καθημερινά ανακοινώνονται 70-80 νέα κρούσματα κορωνοϊού ενώ μεγάλη διασπορά παρατηρείται στα σχολεία με μαθητές και καθηγητές να νοσούν.

Μεγάλο πρόβλημα έχει το νησί και με την εμβολιαστική κάλυψη.

Όπως αποκάλυψε στο Mega ο αντιπεφερειάρχης, Πανάφος Κούφελος το ποσοστό εμβολιασμού είναι γύρω στο 50-55% αρκετά μικρότερο από άλλα νησιά. Κάπως έτσι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το νησί να μπει σε καθεστώς μίνι lockdown όπως επιβεβαίωσε και ο τοπικός άρχοντας του νησιού.

«Υπάρχουν αρκετοί αντιεμβολιαστές. Κυμαινόμαστε γύρω στο 50—55% στους εμβολιασμούς, ωστόσο με την Όμικρον προσέρχονται αρκετοί να εμβολιαστούν. Το νοσοκομείο αντεπεξέρχεται. Εξετάζεται το μίνι lockdown είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Είναι όλα ανοιχτά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.