Eurovision 2023 | Σε αυτή τη χώρα θα διεξαχθεί ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού του χρόνου

Eurovision 2023 | Σε αυτή τη χώρα θα διεξαχθεί ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού του χρόνου

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision το 2023 δε θα διεξαχθεί στην Ουκρανία αλλά στο Ηνωμένο Βασίλειο. H EBU αποφάσισε ότι λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί μετά την εισβολή της Ρωσίας, ο διαγωνισμός δε θα μπορούσε να γίνει στην Ουκρανία.

Γι’ αυτόν τον λόγο το Ηνωμένο Βασίλειο, που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, θα διοργανώνει τη Eurovision την επόμενη. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα ποια θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τον μουσικό διαγωνισμό.

Η Ουκρανία, ως νικήτρια χώρα, θα προκριθεί απευθείας στον τελικό.

Σημειώνεται ότι στον τελικό προκρίνονται απευθείας και οι Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι το λεγόμενο «Big 5» του διαγωνισμού. Πλέον αναμένεται και το λογότυπο του διαγωνισμού που θα προκύψει από συνεργασία μεταξύ της Ουκρανίας και του Ην. Βασιλείου.

Τέλος ο Τιμ Ντέιβι, γενικός διευθυντής του BBC, σε σχετικές δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού ανέφερε: «Με μεγάλη μας λύπη, οι συνάδελφοι και φίλοι μας στην Ουκρανία δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2023. Το να μας ζητηθεί να φιλοξενήσουμε τον μεγαλύτερο και πιο σύνθετο μουσικό διαγωνισμό στον κόσμο είναι μεγάλο προνόμιο. Το BBC έχει δεσμευτεί να καταστήσει τη διοργάνωση μια πραγματική αντανάκλαση του ουκρανικού πολιτισμού παράλληλα με την προβολή της ποικιλομορφίας της βρετανικής μουσικής και δημιουργικότητας. Το BBC θα αρχίσει τώρα τη διαδικασία για την εξεύρεση μιας διοργανώτριας που θα συνεργαστεί μαζί μας για την πραγματοποίηση ενός από τα πιο συναρπαστικά γεγονότα που θα γίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023».

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.