H αλήθεια πίσω από τη viral φωτό από το δυστύχημα στα Τέμπη - Αυτό είδε ο διασώστης και έκλαιγε με λυγμούς (Vid)

Νέες εικόνες-σοκ από την τραγωδία των Τεμπών – «Ξεχασμένα» ανθρώπινα μέλη μέσα σε βαγόνι του τρένου

Όσα προβλήθηκαν στην εκπομπή «Ζήνα το Βράδυ».

Εννέα μήνες μετά τη συγκλονιστική σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, που άφησε πίσω της 57 καταγεγραμμένους νεκρούς, μία νέα αποκάλυψη με καινούρια ντοκουμέντα από τον χώρο του δυστυχήματος έρχεται στο φως μέσα από την εκπομπή «Ζήνα το Βράδυ».

Στην εκπομπή που προβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης και συμμετείχαν ζωντανά συγγενείς θυμάτων και ειδικοί, παρουσιάστηκαν φωτογραφικά ντοκουμέντα, τρεις μήνες μετά τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας, που αφήνουν σκιές για το αν έγινε σωστά η έρευνα και για το αν συλλέχθηκε όλο το DNA που θα μπορούσε να ληφθεί από τα βαγόνια και τον περιβάλλοντα χώρο.

Οι πραγματογνώμονες ανακάλυψαν δύο ακόμα δείγματα από ανθρώπινα μέλη, τα οποία παρουσίασε η εκπομπή, μέσα από τα μπαζωμένα βαγόνια, τρείς μήνες μετά την ολοκλήρωση των ερευνών.

Ο πραγματογνώμων και τεχνικός σύμβουλος πολλών οικογενειών θυμάτων, κύριος Λακαφώσης, μίλησε στην εκπομπή για τη συλλογή αυτών των δύο μελών, ενώ η Ζήνα Κουτσελίνη προανήγγειλε την αποκάλυψη των ονομάτων των επιβατών στους οποίους ανήκαν αυτά τα μέλη.

Νέες εικόνες-σοκ από την τραγωδία των Τεμπών - «Ξεχασμένα» ανθρώπινα μέλη μέσα σε βαγόνι του τρένου

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι η έρευνα έγινε πολύ βιαστικά, ο χώρος καθαρίστηκε πολύ νωρίς, οι πλημμύρες στη συνέχεια εξαφάνισαν κάθε ίχνος DNA. Πλέον, η μόνη ελπίδα να βρεθεί νέο γενετικό υλικό είναι από τα συντρίμμια των φυλασσόμενων βαγονιών. Στην έρευνα που μπορεί να ακολουθήσει των ευρημάτων θα συμμετέχουν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Η πρώτη απόδειξη ότι η αρχική έρευνα από το σημείο της σύγκρουσης δεν ήταν πλήρης και ολοκληρωμένη, ήρθε όταν τυχαία βρέθηκε δείγμα DNA τον περασμένο Μάιο από τον τόπο του δυστυχήματος, το οποίο ταυτοποιήθηκε ότι ανήκε σε ένα από τα 57 θύματα.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.